De peuterruimte

De peuters hebben heel andere behoeften en noden dan onze baby’s. In deze ruimte vinden meer actieve speelmomenten plaats.

De ontwikkeling en ontdekking draait op volle toeren en regelmatig wordt dan ook de speelruimte 1 grote chaos maar dan begint het opvoeden door samen op te ruimen.
Slapen gebeurt ook in deze ruimte en in de badkamer kan men starten met zindelijkheidstraining.

Speel/slaapruimte

Dit is de ruimte waarin ik mag spelen met het speelgoed aangeboden door de kindbegeleider. In deze ruimte staan er ook tafels en stoeltjes waaraan ik eet en waar de begeleide activiteiten gebeuren (knutselen, puzzelen, boekjes kijken,… ). Er staat een activiteitenglijbaan waarop ik kan klimmen en klauteren. De ruimte is voorzien van een wastafel om mij te wassen na een leuke knutselactiviteit. Van al dat spelen word ik wat moe en kan ik slapen op een bedje voorzien van eigen symbool.
Rustig hoekje met kussens en zetels
Hier kan ik tot rust komen.

Poppenhoek

In deze ruimte kan ik volop fantaseren, eten maken in het keukentje, poppenkleertjes strijken, popjes in bed leggen en eten geven,….

Badkamer

Hier krijg ik een nieuwe luier of zit ik samen met mijn vriendjes op het toiletje of potje.

Hal

Hier kan ik vrij rondlopen en spelen: fietsen, met de bal spelen, op een springdiertje springen, met grote noppers spelen…

Tuin

Bij goed weer mag ik buiten spelen: ravotten in het gras, op de wipjes, spelen met de bal, op de activiteitenglijbaan…
Er is ook een leuk terras waarop ik kan fietsen en bij warm weer eten we aan de picknicktafel.
©KDV De Hartjes VZW | Site by Ident-IT